Meillä kaikilla on tavoitteita, joita haluamme saavuttaa ja haasteita, joista pyrimme selviytymään. Joskus meistä vain tuntuu, että olemme juuttuneet paikoillemme ja eteneminen vaikuttaa vaikealta. Ottaessasi yhteyttä coach-ammattilaiseen elämäsi voi muuttua ja pystyt kehittymään henkilö- ja ammattitasolla.

Coachauksen yleisimmät aihepiirit ja alueet ovat:

Näiden yleisimpien asioiden lisäksi löytyy paljoin muita alueita, joissa ammattilainen voi auttaa sinua löytämään täyden potentiaalisi.

Asiakkaat, jotka ovat työskennelleet coach-ammattilaisen kanssa, ovat kehittyneet useilla eri alueilla kuten:

Lähde: 2017 ICF Global Consumer Awareness Study

Coach-ammattilainen auttaa sinua omien resurssien löytämisessä ja ymmärtämään mitä itse haluat saavuttaa. Tämä saavutetaan esittämällä sinulle oikeita kysymyksiä, antamalla sinulle välineitä uskoa itseesi ja tunnistamalla vahvuutesi. Joissakin tapauksissa ulkopuolisen on helpompi tunnista näitä puolia sinussa. Asetat itsellesi omia tavoitteita coachin toimiessa tukenasi matkalla näitä tavoitteita kohti esittämällä kohdennettuja kysymyksiä, pysymällä keskittyneenä ja rohkaisemalla toimintaan. Coaching ei ole terapiaa, vaan nykytilan kartoittamista ja keskittymistä tulevaisuuteen. Coachin tehtäviin ei kuulu ongelmien ratkaiseminen ja neuvojen antaminen. Kyse on tuen ja virikkeiden antamisesta ja ajatusprosessin liikkeelle panevien voimien luomisesta.